Zwanger zijn

CWnov-010-024.
Zwanger zijn, het is zo veelomvattend, zo feestelijk en spannend, er zijn zoveel vragen, je zoekt wat je kan helpen om de zwangerschap en de bevalling tot een goed gevoelde en natuurlijke ervaring te maken.

Wat zou een reden zijn om privéles te nemen?

De lessen kunnen je om vele redenen aanspreken;
– als je het fijn vindt dat de les helemaal op jou is afgestemd
– als je een specifieke reden hebt, bijvoorbeeld een depressie na een vorige bevalling
– als je te laat bent om nog met een cursus mee te doen
– als je een cursus hebt gedaan maar er is nog veel tijd voor de bevalling
– als je wegens werk geen tijd hebt voor een langdurige cursus
– als je te maken hebt met lichamelijke beperking
– als je bij een eerdere zwangerschap een uitgebreide groepscursus hebt gedaan
en je wilt de informatie even opfrissen
– als je alleen met een vriendin, die ook zwanger is, lessen wilt volgen
– je eigen unieke reden

Wie geeft de begeleiding?

Corrine_de_GrootMijn naam is Corrine de Groot. Al mijn hele leven hou ik van kinderen. Ik ben de oudste in het gezin waarin ik ben geboren. Ik werkte met kinderen en kreeg zelf 2 jongens en 2 meisjes. Meer dan 30 jaar heb ik zwangerschapsyoga gegeven zowel in groepen als individueel.

Ik ben bereikbaar per mail of per telefoon: 06 20487766. Na een telefonische intake kom ik bij je thuis voor de begeleiding.

Kan je wat meer vertellen over de inhoud van de lessen?

De lessen helpen je inzicht te krijgen in jezelf en het proces.

Centraal staat: aandacht, verbinding en vertrouwen en van daaruit een innerlijke houding opbouwen ten aanzien van de baring en het ontvangen van je kindje.

We doen verschillende soorten oefeningen, zoals lichaamshoudingen, ademoefeningen en ontspanningsoefeningen. Daarnaast wisselen we praktische informatie uit. De lessen zijn geschikt voor iedereen die zich goed wil voorbereiden in een persoonlijke sfeer.

Mag mijn partner meedoen?

Je partner kan altijd meedoen, des te meer je op elkaar bent afgestemd des te groter is de kans dat je samen een positieve ervaring hebt. Het is fijn om samen tijd te besteden aan de zwangerschap en zo de verbondenheid met het kindje en elkaar optimaal te ervaren.

We nemen de verschillende fases van de bevalling door, hoe je daarop kunt reageren met de adem en houdingen, we bespreken de thuis- en ziekenhuisbevalling, de kraamtijd en omgang met je kindje. Al deze informatie is ook belangrijk voor je partner zodat hij/zij begrijpt wat er gebeurt tijdens de bevalling en daar adequaat op kan reageren.

Naast de praktische informatie nemen de lessen je mee naar de wereld binnenin, het is fijn en ontspannen, helemaal 100% zwanger….

Wat is je ervaring met zwangerschapsbegeleiding?

IMG_2207.jpeg

Mijn ervaring is dat vrouwen zich door de oefeningen bewust worden van gevoelens van overgave en kracht. Dat zij vertrouwd raken met de adem in de buik en met het contact met het kindje.

Door dit vertrouwen ontstaat acceptatie van, en meebewegen met wat zich aandient tijdens de bevalling.

Ik vind het bijzonder om tijdens de lessen in de persoonlijke sfeer te ervaren hoe doeltreffend en intensief het proces verloopt.

Hoe bereid ik me voor op de komst van mijn kindje?

Door met liefde en aandacht bewust in het proces van je zwangerschap te stappen, de ontwikkelingen te volgen met nieuwsgierigheid en tijd.

Door de zwangerschapsyogalessen te volgen en thuis  met de adem en ontspanningsoefeningen te oefenen, de effecten ervan te voelen en daardoor te merken dat je vertrouwen groeit, in jezelf, je kind, je partner en het leven.

 

 

Hoeveel lessen zijn er nodig en hoe duur is het?

Hoeveel lessen er nodig zijn hangt af van je persoonlijke situatie en je wensen. In overleg maken we afspraken over de hoeveelheid lessen en de tijd. Ik adviseer minimaal 4 lessen te volgen van ongeveer 1,5 uur. De kosten bedragen €40,- per keer. Ik kan zowel in Hoorn als in  Amsterdam afspreken.